1 Dzień Wiosny

21 marca uczniowie w klasie 3a powitali wiosnę organizując zajęcia otwarte dla przedszkolaków pod hasłem: „Wiosenne nowalijki”. Wraz z nadejściem wiosny dzieci zrobiły podczas lekcji kanapki, na których  pojawiły się kolorowe warzywa: pomidory, ogórki, papryka, rzodkiewka, sałata. Dla uczniów naszej szkoły i ich młodszych kolegów była to okazja do samodzielnego wykonania zdrowego i świeżego posiłku. Nasze kanapki kusiły wszystkich  zapachem i smakiem młodych warzyw: chrupkością sałaty, świeżością ogórka, słodkością pomidora.  Te zdrowe smakołyki w połączeniu z dodatkiem szkolnych mikroliści były zdrową, pożywną przekąską. Wspólna prac podczas przygotowania kanapek stała się okazją do wzajemnego poznania. Nasze kolejne zajęcia z przedszkolakami zakończyliśmy wspólnym posiłkiem i prezentacją na temat warzyw w codziennej diecie dzieci i dorosłych.

Zdjęcie chłopca i dziewczynki, którzy w rękach trzymają przygotowane przez siebie kanapki. W tle reszta grupy, która przygotowuje posiłek na swoich stanowiskach.

Zdjęcie chłopca i dziewczynki, którzy w rękach trzymają przygotowane przez siebie kanapki. W tle reszta grupy, która przygotowuje posiłek na swoich stanowiskach.

Na zdjęciu można zobaczyć dziewczynkę, która je przygotowaną przez siebie kanapkę z nowalijkami. W tle chłopiec, który przygotowuje posiłek.

Na zdjęciu można zobaczyć dziewczynkę, która je przygotowaną przez siebie kanapkę z nowalijkami. W tle chłopiec, który przygotowuje posiłek.

Zdjęcie przedstawia dzieci siedzące w kole. Część dzieci ubrana w kolorze zielonym symbolizującym nadejście wiosny. Na pierwszym planie widzimy mikroliście z farmy wertykalnej.

Zdjęcie przedstawia dzieci siedzące w kole. Część dzieci ubrana w kolorze zielonym symbolizującym nadejście wiosny. Na pierwszym planie widzimy mikroliście z farmy wertykalnej.