1 Dzień Wiosny
21 marca uczniowie w klasie 3a powitali wiosnę organizując zajęcia otwarte dla przedszkolaków pod hasłem: „Wiosenne nowalijki”. Wraz z nadejściem wiosny dzieci zrobiły podczas lekcji kanapki, na których pojawiły się kolorowe warzywa: pomidory, ogórki, papryka, rzodkiewka, sałata. Dla uczniów naszej szkoły i ich młodszych kolegów była to okazja do samodzielnego wykonania zdrowego i świeżego posiłku. Nasze kanapki kusiły wszystkich zapachem i smakiem młodych warzyw: chrupkością sałaty, świeżością ogórka, słodkością pomidora. Te zdrowe smakołyki w połączeniu z dodatkiem szkolnych mikroliści były zdrową, pożywną przekąską. Wspólna prac podczas przygotowania kanapek stała się okazją do wzajemnego poznania. Nasze kolejne zajęcia z przedszkolakami zakończyliśmy wspólnym posiłkiem i prezentacją na temat warzyw w codziennej diecie dzieci i dorosłych.